top of page
  • Per Mikkelsen

Hus med utleiehybler: Installasjon av enkel smart-styring av infrapanel

Oppdatert: 10. jan. 2023

Setting:

Enebolig med tre utleie-enheter i størrelsesorden 15m². Én varmeovn i hver enhet. Mulighet for å fjernstyre disse på en rimelig måte.
Vi installerte 1 stk. 550W takmontert infrapanel samt veggmontert termostat type "Termostat Comforttemp 840" med BlueTooth i hver utleiedel. Lastet ned app, og koblet opp mot termostatene, og ga dem navn "Rom 1", "Rom 2" og "Rom 3". Enkel oppkobling mot BT på 25m avstand. Ukesprogram med Eco-funksjon. Eco-temperaturen stiller man inn selv - f.eks. 16 C°. Denne temperaturen vil gjelde for merkede timer i dag/ukesprogrammet som dagsenk og nattesenk, og som man stiller inn etter den enkelte leietagers behov. Leietager stiller inn nåværende ønsket temperatur ved å vri på rattet på termostaten. Dette virker lettvint for både utleier og leietager, og utleier kan spare strøm ved å overstyre termostatene når f.eks. leietagere er borte i helger/ferie.


Denne termostaten er en enkel smarthus-løsning
Enkelt for bruker å stille inn temperatur

Provida GLOBAL PVG 550W vegg/takpanel
Her henger panelet i et skråtak

Konklusjon: en rimelig løsning med fjernstyring via BT-link, og et enkelt ukesprogram. Uansett så har utleier mulighet til å skru av/på eller stille ned temp når leietagere er borte f.eks. helg eller ferie. Pris for termostaten er ca. kr. 480,- eks. mva. Tilleggsinformasjon etter noen måneders drift: vær oppmerksom på at man må fysisk betjene bryteren for å lagre endringer i program/ukeprogram. Dvs. at systemet ikke er fjernstyrt.


Mange ovner/varmepanel har integrert termostatløsning med eller uten ukesprogram. Av praktiske årsaker har ikke takmonterte panel integrert løsning. Det skyldes bl.a. at panelet henger i taket og vil være lite tilgjengelig for betjening, samt at man ønsker å lese temperaturen i 1 meters høyde. Det finnes derimot mange alternativer vedr. eksterne termostatløsning. Flere løsninger tilgjengelig: Socket termostater som man plugger i stikk-kontakten, og fastmonterte veggbokser. Her finnes det alt fra enkle løsning uten BT eller Wifi, og til løsninger for totalkontroll via Wifi. Sistnevnte kan styre alle termostater i alle rom med forskjellige ukesprogram.
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page