top of page
babyen Foot

Sunn og smart varme

Mange av oss - når vi er på hytta - benytter vedfyring som hovedvarme. Ellers benyttes stort sett panelovner på natt og dagtid (når man er ute), og som frostvakt når man ikke er tilstede. Dette betyr at elektrisk oppvarming er primærfyring.

 

Da det finnes mange forskjellige produkter og løsninger, kan du som hytte-eier bare velge og vrake. Men det er flere momenter man bør ta i betrakting når man skal velge...

Koselig vinterhytte
640px-Achtung_edited.png

Visste du at man tilbringer > 60-70% av tiden innendørs når man er på hytta? (> 80% hjemme)

Da er det naturlig å tenke på inneklimaet - selv på hytta. IR-panelovner er lukkede, og sørger for at innelufta ikke forverres. Inneklimaet forverres av varmepumper, tradisjonelle panelovner og vifteovner!

2

"Barn, spesielt de minste, puster også inn mer luft i forhold til kroppsvekt" (FHI).

Inneklimaet blir viktigere enn noensinne når det gjelder barna, som da er mer utsatt for dårlig luft enn voksne. Da blir det viktig å se på de store årsakene som gir bra eller dårlig inneluft. Ta en titt i tabellen til høyre...

OBS!

Varmepumper (luft-luft) markedsføres som den rene halleluja-medisin mot astma- og allergiplager. Dette er et salgsargument som ikke har bakgrunn i forskning/tester, og skaper i beste fall falske forhåpninger. NAAF sier tvert imot at kunstig sirkulasjon i inneluft forverrer inneklimaet - dvs. holder "ultrafint svevestøv" (respirabelt støv) konstant svevende, og fungerer som en akselerator på astma- og allergiplager. Dette er ikke det verste, NAAF og LHL sier også på sine hjemmesider at man kan pådra seg astma- og allergiplager av ultrafint svevestøv. Løfter om fantastiske filtre holder ikke mål, da bare en brøkdel av støv som virvles opp havner der. Du som har planer om å kjøpe varmepumpe bør undersøke mer rundt dette hos nøytrale instanser og ikke-sponsede artikler i media !!

3

Visste du at frostvakta står på 8 måneder 24 timer i døgnet på hytta?

Med høy hyttestrøm forstår man raskt at dersom man kan redusere forbruket på elektrisk oppvarming ved bruk av IR varmepaneler, så gjør man det. Og det kan også gi deg god samvittighet med tanke på miljøet, da man trenger færre ovner for å dekke samme arealet. IR paneler har lav investeringskostnad, og man monterer ofte disse selv. Termostat stilles inn på ukeprogram med dag/nattsenking/frostvakt, eller man har en smart-hus løsning. Ikke noe mer å tenke på, dette er komfortabelt!! 

Varmepumpe og panelovn = inneklimaverstinger!!

Vifteovn er ikke tatt med - inneklima- og miljøversting på alle måter!

Ønsker du å vite mer om fordelene med IR-varmeovner, send en melding på e-post, eller benytt kontakt skjema som du finner på hovedsiden.

bottom of page