top of page
  • Per Mikkelsen

Utprøving av Mill termostat plugin

Oppdatert: 31. mar.

Bakgrunn er at jeg leste en test, og syntes dette var et spennende produkt for smartstyring av våre infrapaneler. Her er testen: Mill WiFi socket – enkel vei til smart varmestyring | Elektroimportøren AS (elektroimportoren.no)


Derfor har jeg testet 9 stk. Mill termostat plugin med tilhørende app mot infrapanel i 2-3 år. Mine erfaringer er derimot annerledes - les videre.

Fordeler:


-Lav pris: Termostaten er rimelig i innkjøp - 3-400 kr. pr. stk. Denne er også lett å få tak i da den bl.a. selges fra de fleste byggevareforretninger.

-Bra app. Lett å sette opp flere romprogram, og tilegne de forskjellige panelene. Ukesprogram. 3 temperatursoner (natt/konfort/borte). Lett å sette opp, og lett å betjene. Viser også strømforbruk på alle panelene.Ulemper:


Nye men defekte: 3 av 6 termostater er byttet inn da de ikke fungerte. 2 lot seg ikke sette opp mot Wifi selv om Mill tilbyr 2 alternative oppsett. 1 sluttet å virke ved at av/på reléet innvendig i termostaten slo seg av/på i ekstremt høy hastighet. Det medførte at ir-panelet gikk i stykker og måtte skrotes.

Vanskelig installasjon: Ikke særlig enkelt å få koblet dem opp mot Wifi. Mye prøving og feiling, søking på nett samt kundeservice hos Mill. Byttet til en annen wifi-router, og da gikk installasjon helt greit. Den er altså litt sær på

hva slags router man har.

Ustabil: Ved strømbrudd faller enkelte ut fra Wifi (ca 1 av 5 ganger). Da slår den seg av, og ovnen også naturligvis. Det er svært uheldig, og kan bli særdeles kostbart dersom den f.eks. benyttes som frostvakt.

Oppdatering 31.03.24

Flere defekte termostater. De tre siste gjenværende termostater er nå defekte.Konklusjonen er at Solsmia AS vil ikke verken tilby eller anbefale denne termostaten. Grunnen er at den forårsaker mye plunder mht. installasjon og drift, den er ikke stabil (bl.a. kobler seg ut ved strømstans eller etter at bredbåndet har vært frakoblet), samt at den utgjør en reell brannfare. Ligg unna denne termostaten.

15 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page